Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

då fortsätter jag då

Har kommit på att jag kan nog inte skriva allt i tidsföljd, för jag blandar ihop ålder och årtal. Så jag tror jag ska spalta upp dom saker jag mest kommer ihåg, och så får jag skriva utifrån det.
 
Det jag minns då är:
Min mamma mådde tidigt dåligt, och det första jag minns hon började med var alkohol. Från början minns jag inte att det var så mkt av den varan men kom ju mer och mer. Ibland gick det hur bra som helst. En del gånger så spårade det ut och hennes "man" var full och galen. Har tappat räkningen om hur många gånger vi har fått rymma mitt i natten. Ibland vart det till vänner och bekanta men oftast till kvinnojouren. Som barn hade jag lätt att anpassa  mig, och det berodde nog på dessa omständigheter. Man visste som aldrig vad som skulle hända. 
 
Som jag skrev tidigare så hade jag problem med magen när jag var liten. Och en gång så vart jag inlagd på NUS (Norrlands universitets sjukhus) på grund av det. Minns lite från den gången, minns att jag älskade att vara på lekterapin och leka, speciellt i en sandlåda dom hade på ett bord. Vad jag fått veta av andra är väl att varken mamma eller pappa var där speciellt mkt och när dom väl kom så var det inte så bra. Personalen där kontaktade socialtjänsten för dom tyckte jag var vanvårdad. Minns inget av det, även att jag hade sår på ställen där barn inte ska ha sår. Om det hör ihop med att jag hade svårt att gå på toa, det vet jag inte. Nu minns jag inte hur länge jag låg inne, men tror att det var ett tag iaf. För sen vart jag tvångsomhändertagen av socialtjänsten och hamnade på ett barnhem här i Umeå. 
 
Minns inte om jag trivdes eller inte. Minns bara deras havregrynsgröt med äppelmos. Är först på senare år jag kunnat börja äta äppelmos igen.  Minns att det var under sommarmånaderna jag var där, och att det planerades att jag skulle flytta till en annan familj än min egen. Dom som var tilltänkta var ett par som jag varit på avlastning hos tidigare, och jag gillade verkligen dom. Men i sista stund så blev det så att jag skulle flytta hem till min pappa på heltid. Vad jag minns så kändes det både och. Fick ett troll av pappan i familjen det var tänkt jag skulle flytta till, och jag tror det fortfarande finns kvar i nån kartong nere i förrådet =)
 
Nog för idag <3

Då kör vi

Har funderat på det i nästan ett år och nu kör jag. Kommer säkert att vara mycket hopp i tidsuppfattning, men som jag skrev i förra inlägget. Gör det endast för min egen skull. Kommer inte heller att skriva ut några namn, med respekt för dom som jag skriver om och är inblandade. 
 
Föddes 30 september 1971 i Kalix, Norrbotten. Och vad folk har berättat för mig så bodde vi bara några månader där innan jag, min mamma och min pappa flyttade till Umeå. 
 
Första minnet från Umeå är ifrån ett ställe vi bodde på , Historiegränd. Var den största av gårdarna där. Minns egentligen inte så mkt om själva lägenheten eller vad som hände. Har bara en minnesbild från själva gården och lekplatsen. Vet att jag bodde med mamma, men har ingen minnesbild av att pappa fanns med i bilden. Gjorde han säkert, men minns som sagt inte.
 
Mycket varför jag skriver ner det är för att ibland så blandar jag ihop vad som är minnen och vad som är berättat för mig. Tänkte jag kanske skulle få lite ordning på allt. 
 
Nästa minne är på samma område, fast en annan lägenhet. Hade min bästa kompis som bodde under mig, och vi hade otroligt kul. Stog som alla barn på den tiden och mimade till Abba. Och jag fick naturligtvis INTE vara Agneta, för jag var ju brunhårig. 
 
I samma veva vi bodde där så föddes min lillasyster. Har inget minne av att mamma var gravid eller att min syster bodde hemma med oss. Men har kort, så jag vet att hon fanns där en stund och ibland. Tyvärr försvann hon (bortadopterades) vid 1,5 år. Men minns att det var när vi bodde där mamma träffade "honom". Och han kunde vara jättesnäll, förutom när han var onykter. Minns många nätter han stått och ringt på dörren och vill komma in, och vi (jag&mamma) inte tordes öppna. Var mer än en gång polisen fick komma och hämta honom. Naturligtvis vart han ju släppt lika fort.
 
Var så pass liten så jag förstod inte så mkt, inte mer än att jag var otroligt rädd för honom. Tror inte dom hade stadigt sällskap, för jag minns att det var andra män där oxå. 
 
Största tryggheten jag hade då var när jag fick åka till min mormor och morfar på alla lov. Minns att jag som femåring sattes livrädd på flyget med en lapp runt halsen, så att dom kunde hitta igen mig när flyget kom fram. Trots att jag flygit sen jag var så ung så är jag idag otroligt flygrädd. Hos mormor och morfar mådde jag alltid bra. Dom bodde i ett hus på landet med sin hund. 
 
Har sen jag varit liten haft problem med magen. Minns inte när det började men så här i efterhand så var det nog det enda jag kunde styra i min tillvaro. Var jätterädd att gå och bajsa, och ibland kunde det ta upp till två veckor mellan gångerna. Men när jag var i kalix mådde magen oftast ganska bra. 
Märkte det även när jag var på andra ställen. Minns att jag var på sommarhem, avlastning m m. Och då mådde magen alltid bra. 
 
Det här var bara en liten början, men fortsättning följer. Har vågat ta steget att skriva iaf, och det känns otroligt skönt. 

What

Ser nu att det är alldeles för längesen jag var här inne och skrev, men får bli ändring på det. Med start, imorgon =)
Sitter som vanligt vaken på natten, som jag gjort dom senaste veckorna, och det verkar ha blivit en otroligt ful ovana. Bara jag går mot sängen så är det som att jag blir pigg igen. Fördelen är väl att min stickning går framåt.
 
Kommer framöver att vara ganska öppen med vad jag skriver, för min egen skull. Är massa som måste ut och en del som kanske kommer fram under tiden Är lite terapi för mig. 
 
Kastar in en härligt havsbild från våran semester i somras