Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Torsdag

 
Vart även överlycklig när jag slapp äta korv till middag och fick pizza ist. För er som inte vet så HATAR jag korv. Får nästan kväljningar av att bara tänka på korv.
 
När gubben kom hem så drog vi iväg på willys, och tror ni inte på fan. Karaktären höll sig inte länge, så det vart två påsar av :
 
 
Har ingen karaktär när det gäller tomtar, och lussebullar, godis och ja listan kan göras lång. Suck. Ska inte följa med på affären mera.
 
En annan sak jag har varit inne på ett bra tag är saker från 70-talet, skålar m m. Nu har jag kommit över en lampa som står och lyser i vardagsrummet. Snygg va?
 
 

Sjukgymnasten

Gick bra hos sjukgymnasten. Var så illa däran att hon kollade mest och jag får göra massa övningar till nästa gång. Gjorde alldeles för ont för att göra nåt annat. Och när jag inte kan äta nåt emot det föruom alvedon så är det bara att gilla läget. Göra övningar, värma och använda tigerbalsam. Vi hoppas att det blivit bättre till nästa besök för att då göra andra saker.
Blev otroligt trött efter mitt besök där så jag la mig ner för att sova en stund, vart väl ca 10 minuter innan telefonen ringde. Gav upp upp klev upp. Har efter det joxat lite hemma och fixat lite. Blir inte bättre av att ligga hela tiden, tycker jag iaf.
 
Så nu ska tant ta en bad, igen. Fryser som attans, är min dumma pms.

Typiskt

När det äntligen passade för syster och mig att samtidigt åka på banken för att ordna lite med pappas saker så var massor av autogiron som var dragna, senast för några dagar sen. Även från vissa som jag redan ringt och sagt upp. Blir nya samtal, för pengarna ska tillbaka!
 
När gubben och jag var ute och gjorde ärenden så ringde "privat nummer", var sjukgrymnasten. När jag senast försökte få tag på dom så fick jag ett brev att det var 6-8 v väntetid. Nu hade hon en praktikant som kunde ta hand om mig, och JA det får hon. Fick tid redan tio imorgon. Har varit otroligt stel och haft ont senaste veckorna. Har ju problem med nacken sen förut men nu har det börjat gå ner i axlar och även ner i ryggen, så det ska bli otroligt skönt. Fast sätta nålar finns inte på världskartan. För det första tycker jag inte att dom funkar och så blir jag så illamående av det. Så gammal hederlig värme och massage gillas =)
 
Var och hämtade min äldsta dotter igår. Hon ringde och var ganska skärrad. Var en karl på bussen som började följa efter henne, hon gick in på affären för att villa bort honom lite. Men nog stog han utanför kassan och väntade tills hon betalade. När hon var klar så var han borta, så hon skyndade hem. När hon varit hemma en stund så började det ringa på dörren frenetiskt, hon öppnade naturligtvis inte. Ingen vet om det är han, men vore inte helt ologiskt. Han hade nog följt efter henne hem utan att hon märkt det. Så vi for och hämtade henne så hon fick sova här i natt. Idag har hon varit och införskaffat sig ett överfallslarm, duktig tjej.
 
Nu ska jag ta min frusna kropp och lägga mig i ett varmt bad.

To do

Morrn, morrn.
Har nu väntat i flera veckor sen mitt avslag från fk att få till ett möte med af. Ringde min handläggare på fk, och gissa. Jag hade visst försvunnit mellan stolarna, Ooops. Men inte mkt att göra, hon skulle styra upp ett möte så fort som möjligt. Jag måste få nåt att göra på dagarna innan jag blir tokig (på riktigt) Ett alternativ skulle ju kunna vara att söka jobb, men vem anställer nån som inte varit aktiv inom arbetslivet på över 10 år och dessutom inte har nån avslutad utbildning. Tror det blir svårt.
Men nu har jag styrt upp det iaf så hoppas hon får till ett möte fort.
Nästa att göra idag är att fara på banken och göra bort lite ang pappas saker, inte roligt men nödvändigt.
 
Annars strålande sol och inte så kallt ute, kunde dock fått komma lite snö. Är så mörkt.
 
Nu kila vidare, lägger ut ett kort på mig och gubben från oktoberfest, söta va?
 

20 Juni 2012

20 Juni 2012

(Långt inlägg)

 

Ska berätta lite om vad som hände den dagen och förändrade mitt liv drastiskt, igen.

Dagen började som vanligt med att man klev upp, åt frukost, datade och drack massa kaffe. Kan inte minnas direkt vad det var för väder, men det regnade inte iaf. Dagen gick och min farmor ringde och funderade på vart min far var. Är inte första gången hon gör det så jag tänkte inte mer på det. Mobilen hade hon dock inte ringt, plus att den brukar han glömma hemma ibland när han åker iväg. Det gick några timmar så ringde farmor igen och hon var riktigt orolig. Hon hade ännu inte ringt mobilen. Jag sa att jag gör det och så hör jag av mig. Har för mig att jag både ringde och skickade sms, men inget svar. Ringde upp farmor och sa att jag kan cykla förbi pappa senare, för jag skulle ändå förbi dottern A.

Började nu själv känna en liten oro i kroppen, men tänkte att det är nog bara vi som överdriver.  Dottern A ringde och sa att hon satt på bussen, och jag berättade att jag skulle bara cykla förbi morfar (min far) innan jag kommer. Hon tyckte att vi kunde mötas hos honom.

Satte mig på cykeln och gick igenom i tankarna att vad ska jag göra om det har hänt nåt? Och hur vet vi om det har hänt nåt? Kom fram till att jag tar det när jag kommer fram.

När jag väl var framme (hade cyklat fort) så stog redan dottern A och ringde och knackade på dörren, och den var låst och ingen öppnade. Såg att pappas cykel stog kvar på gården, cyklade förbi parkeringen och såg även att bilen stog kvar. Nu vart jag orolig på riktigt. Som tur är det på bottenplan, så vi börjar kika genom  fönsterna. I köket, ingen pappa, kollade även sovrummet – där var det ingen pappa heller.  När vi då kom till vardagsrummet så såg vi att han satt i fåtöljen. Såg direkt att hans ansiktsfärg inte var som vanligt. Vi knackade och ropade, ingen kontakt. Insåg då att han var död. PANIK! Och dottern A var med, var inget jag ville att hon skulle uppleva.

Ringde 112, vet att ambulans inte tar en avliden med sig. Men vi visste ju inte direkt om han levde eller bara var otroligt sjuk. Dom skulle skicka både polis och ambulans. Under tiden ringde dottern A min man och bad honom komma.

Gick inte många minuter innan både ambulans och polis kom med sirener.  För att göra historien kort, så slutade det med att dom slog in rutan till vardagsrummet och konstaterade att han inte hade nån puls.

Var i kraftig chock, jag måste meddela farmor, min syster och andra släktingar. Plus att polisen ville ställa massa frågor samtidigt som jag ville vara ett stöd för min dotter. Lyckades nog inte så bra med det.

Fick till sist tag på min syster som var på jobbet, och hon blev naturligtvis otroligt chockad. Det vart vi alla, var ju inte så att han var allvarligt sjuk eller nåt.

Min syster gick in för att säga hej då till våran pappa medans jag fortfarande stog kvar ute. Skulle jag våga gå in?

Till sist tog jag mod till mig (med hjälp av min man) att gå in och säga hej då. Var otroligt jobbigt och reagerade kraftigare än jag trott. Men var nog det bästa, att få säga adjö ordentligt.

Polisen var kvar länge, vi var ju tvungen att vänta in rättsläkaren för att få dödsförklara honom innan dom kunde ta honom därifrån.

 

Ja det var lite om vad som hände den dagen. Hela sommaren har varit ett kaos, ordna begravning m m. Tur vi har varit två om det, jag och min syster. Har funderat länge på att skriva om den här dagen , men var nog inte mogen förrän idag.

Var rädd om er alla och ta vara på varje dag.  Och tack alla som varit ett otroligt stöd för oss.