Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Snart.....

Om ca en vecka så drar vi iväg....ska iväg på Rockklassiker Kryssning med syster och hennes kille. Kommer att bila ner tidigt på morgonen den  27 oktober för att ta båten från Stockholm på kvällen. Fick ju som lite blodad tand när vi åkte i somras. Hoppas bara att vädergudarna är på min sida och att det inte stormar *håller alla tummar och tår*

När vi på fredagen kommer tillbaka till Stockholm så har vi bokat ett hotell som vi ska bo på under helgen. Längtar redan efter frukosten. Vi har bott på Elite kedjan tidigare när vi bott på hotell och jag har verkligen fastnat för dom. Dom har sina hotell i gamla byggnader men har ändå lite modernt. Försökte hitta en bra bild, men hittade bara en fasad. Men fint och mysigt =)Somnade några timmar efter middagen så nu blir man väl vaken halva natten =(, tur det är självstudier imorgon...kram alla

höst i luftenSå här ser det nästan ut ute på marken. Hade det inte regnat som f*n så hade dom varit så här fina. Nog om löv :-P
Ska snart iväg på några möten, ska bli skönt att komma ut i höstluften, gillar den =) Trots att det är sämsta årstiden för mitt mående, konstigt va?

Igår tävlade jag hos Lensway och vann ett par glasögon GRATTIS TILL MIG, har kollat runt lite men är otroligt svårt att hitta några. Finns så många. Men ska förbi min optiker idag och hämta ut så jag får rätt styrka, sen beställer jag. Man får betala frakten på 49 kr, men vad gör det.

Nu kasta i sig resten av kaffet och rusa iväg...ha en bra dag alla

fredag

Äntligen helg! Mest för att man får ha gubben hemma =) Man hinner som inte umgås så mkt på veckorna. Efter skolan i tisdags så var jag rätt slut, men har mått lite bättre för varje dag resten av veckan. Vad det beror på vet jag inte och det struntar jag i =)

Vi har börjat med ett projekt här hemma. Vi har en klädkammare, inte allt för stor - men lagom. Av nån anledning så blir det ett förråd, trots att jag har mkt av mina hängande kläder där, plus dukar och dyl. Är enda linneskåpet i hela lägenheten. Men nu har vi tagit ut precis ALLT och rensar och sorterar. Tycker gubben är otroligt duktig på att kasta, han som annars vill spara allt och lite till. Hoppas nu bli klar idag, ska bara köra en massa till soporna, en del till förrådet och så det som ska vara kvar i klädkammaren. Sluttanken med det här är att vi ska skaffa oss en garderob med skjutdörrar som jag kan ha alla mina kläder i och så ska klädkammaren bli gubbens lilla krypin. Han gillar ju att fixa (laga) datorer och fixa med mobiler. Så jag tänkte att han skulle få sig ett krypin där, så slipper man ha sakerna i resten av lägenheten. Smart va? =)

Balkongen är oxå äntligen klar. Dom har äntligen tagit tag i att renovera dom. Skulle ta max 3 veckor och nu har det gått 4. Kan säga att kissarna har haft det rätt jobbigt, dom har ju varit vana att få sitta där ute (med nät över förstås) Inte nät då över katterna utan vi har nätat för hela fronten på balkongen, bor ju på tredje våningen så det skulle inte vara så bra om dom ramlade ner. Så nu i helgen blir det att sätta nytt nät så dom får komma sig ut. Bra för mig oxå, då slipper jag gå ner på gården och röka.

Planer för helgen? Är bjuden på fest imorgon, men är lite osäkert om vi kommer oss iväg. Gubben har åkt på den här hemska förkylningen som jag och hela världen har haft. Stackare där. Jag får bädda ner honom och pyssla om honom lite.

Måste köpa oss en ny resväska oxå. Den gamla var GAMMAL och föll isär. Ska ju iväg på Rockklassiker Kryssning nu den 27 oktober och sen bo en helg på hotell i stockholm. Ser ju lite illa ut att komma med allt i ica påsar (eller hur Angelica?)

Nej nu ska jag återgå till mitt kaffe och vänta på att vännen V behagar kliva ur den varma sängen och komma till datorn .....Kram kram

Tisdag

Kollade runt lite på nätet igår, och det verkar som att det blir en liten förändring med sjukförsäkringen 1 Januari 2012. Så jag får nog bita ihop tills dess, för utan inkomst kan vi ju inte vara: Mår ju som sagt då bara sämre. Så nu har jag fått i mig mitt morgonkaffe och ska snart göra mig klar, även om det tar emot som fan. Är bara några timmars teori idag. Har ingen praktik än så det blir självstudier resten av veckan. Det ska jag väl fan klara av????

Sen blir det väl hem och laga middag och börja med klädkammaren eller nåt. Solen skiner iaf, skönt för själen =)

Kallt


Har frusit som en blöt hund och har tillbringat hela eftermiddagen och en stund in på kvällen i sängen. Pms? Fick då sova en stund och det var otroligt skönt, men upp till verkligheten igen. Med huvudvärk =(
Jag och mannen tog en prommis till ica för att få lite luft. Inte många grader ute nu.
Psykologen ringde aldrig upp, men hon jobbar bara vissa dagar i veckan. Läkaren ska jag ringa upp på telefontiden imorgon, enda sättet att få boka en tid. Har dom ändrat reglerna i sjukförsäkringen än? Nån som har koll?

Såg även nya avsnitten av 2 1/2 män och jag kan som inte ha en åsikt ännu, måste nog se några fler avsnitt. Imorgon blir det att kliva upp tidigt, ringa läkaren och sen iväg på ett annat möte. Hoppas orken att gå till skolan finns imorgon, har teori så det ska inte bli så jobbigt. Sov gott alla

Hur livet kan förändras

Fram till 14 september 1994 så tyckte jag att jag hade ett helt ok liv. Just fått mitt andra barn, E och livet var faktiskt ganska underbart. Levde verkligen för mina barn och min familj. Jobb och studier före det hade funkat ganska bra. Jag gjorde det jag skulle och klagade inte nämnvärt.
Sen då den där dagen 14 september så hände det som förändrade allt, framför allt mig. Min mor hade levt ett destruktivt liv så länge jag kan minnas, och minns att varje gång telefonen ringde så väntade jag mig ett dödsbud. Och just det här dagen gjorde de det.

Vi hade varit hemma hos svärmor och svärfar över helgen (som vanligt), passerade Vännäs där mamma bodde och tänkte bara kika in och säga hej. Var och ringde på och det öppnade inte, inte så ovanligt dock. Så jag funderade inte mer på det. Vi kom hem och min dåvarande kille for iväg på sitt jobb. Minns att jag ringde svägerskan och pratade och det ringde in. Då var det min morbror T som ringde och grät och berättade att mamma var död. Tur att mamma alltid har dörren låst, annars hade jag gått rätt in och sett henne död, och det  vill jag ju inte.

Fick otroligt mycket hjälp av min svärmor och deras familj. Dom tömde och städade lägenheten och ordnade allt - har nog aldrig tackat nog för det *TACK*

Min yngsta dotters första år går tyvärr i som ett töcken och många år framöver. Men jobbade, ett tag hade jag tre olika jobb. Livet funkade.  Men bara blivit värre dom sista 10-12 åren. Känner dock att mkt har blivit bättre bara dom sista åren, och det är otroligt skönt.  Men då har jag mina dagar och ibland veckor när jag går tillbaka till mitt gamla mående, och det suger. Berättar inte mkt för vänner och bekanta, dom har ju faktiskt nog med sig själva. Lyssnar gärna på dom när dom behöver prata av sig, men själv har jag otroligt svårt för det.

I Augusti 2009 så sa jag upp mitt sjukbidrag och började plugga. Vill ju så gärna vara som alla andra. Och sen dess har jag kämpat på, mycket påbörjat men inget avslutat. Nåt vill jag ha att göra på dagarna men på heltid är alldeles för mkt. Många omkring mig har nog svårt att förstå, för när dom väl träffar mig så har jag ju "bra" dagar och är nog som dom flesta. Dom träffar inte den Helen som helst sitter inne i lägenheten och trycker.

Som läget är nu så är det bara för mkt, har kontaktat vårdcentralen och se vad dom kan hjälpa mig med. Går redan hos en underbar psykolog där. Problemet som då kvarstår är ju att när jag sa upp sjukbidraget så vart jag nollad hos försäkringskassan. Dvs jag har ingen sjukpenning. Så egentligen har jag inte så många val, bara att kämpa på med skolan trots att jag inte klarar av det. Har överklagat massor till förvaltningsrätten men med bara avslag.

Då är det en annan sak jag funderar över, när det gäller psykiskt mående. Hur mycket är arv och hur mkt är miljö??

Nog med tråkigheter från mig, för stunden. Kram alla och ta hand om er <3