Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

The Body Shop


Fick det här paketet med posten idag. Tur att jag är frusen som tusan. Tror jag ska hälla upp ett varmt bad och sen bli mjuk som en liten bäbis. Älskar body shop:s produkter. Just den här doften har jag aldrig provat men tror att den ska göra torr hud glad igen.

Annars så sitter vi här hemma och softar framför tv:n och funderar på att lägga kött i marinad. Micke är ledig på torsdag så vi funderar på att grilla lite gott imorgon, även dricka lite gott till. Får se om vädergudarna vill vara med oss.

Försöker även få tag på en bok till min distanskurs jag läser. Verkar inte vara det lättaste att få tag på en begagnad. Ringde en tjej som hade en ute på blocket, men den var borta. Kan inte folk som sålt sina saker lära sig att ta bort annonserna?????????

Det var allt för nu, bye

Lite av varje

Ja oj vad det händer saker. Igår var jag och hälsade på vännen K:s mamma på NUS och hon mådde inte alls bra =( Mina tankar finns hos er alla. Resten av dagen spenderade vi lite överallt, mest för att skingra tankarna. En liten shopping på expo blev det.

6 små söta skålar och en microduk var det som följde med hem.

Resten av dagen spenderades hemma. Bland annat med att kolla reklamen för att göra en matlista. Tyvärr vill Lurven alltid vara med och läsa oxå.

Morsdag

Mina fina två döttrar var hit med ett fint kort och en morsdagsblomma. Gillar ju blommor, men tyvärr mina kissar oxå. Nu vart det en orkidé som jag inte satte i fönstret utan på köpmannadisken i köket. Allt för att minimera att dom tror att det är sallad. Så här fin är den. Vet inte riktigt vilken sort det är, vet du?Sommar och Gina tricot

Gillar att ha starka färger på mig, speciellt på sommaren. Valde ut lite favoriter på Gina Tricot. Vad tycker du?


Är nog troligtvis inget av det jag kommer att köpa, men titta är alltid kul =)

Ulcerös kolit

Vad är Ulcerös Kolit?

Ulcerös kolit är en kronisk inflammatorisk tarmsjukdom som angriper ändtarmen eller tjocktarmen.
Den kallas även sårig tjocktarmsinflammation.
Vanligast är att den sitter i nedre delen av tjocktarmen och ändtarmen, men den kan också angripa hela tjocktarmen. Om bara ändtarmen är inflammerad kallas den proktit.

Sjukdomen är kronisk, vilket innebär att den kan återkomma i sk skov (tillfällig försämring).
Vissa får enstaka skov under sin livstid medan andra har upprepade sjukdomsperioder.

De allra flesta som får diagnosen ulcerös kolit kan må bra och leva ett aktivt liv när den akuta attacken av sjukdomen behandlats och är över.
Omkring 30 000 svenskar har ulcerös kolit eller proktit. Varje år nyinsjuknar omkring 1 000 personer, ungefär lika många män som kvinnor. De flesta är 15-35 år.

Ulcerös kolit beror på en samverkan mellan yttre faktorer miljö/föda och ärftliga faktorer. Exakt vilka vet inte forskarna ännu men man tror att vissa människor har en medfödd risk att utveckla sjukdomen.

Likaså tror man att den kan utlösas av yttre faktorer, t ex en infektion eller intag av vissa smärtstillande/antiinflammatoriska läkemedel, som leder till att immunförsvaret aktiveras och angriper tarmen.

Vad man däremot vet är att rökning ger ett visst skydd mot att insjukna i ulcerös kolit. (Det är inte helt ovanligt att sjukdomen bryter ut i samband med att man slutar röka.) Läkarna avråder ändå från rökning eftersom det kan leda till andra allvarliga sjukdomar.

Hur yttrar den sig?

Symtomen på ulcerös kolit varierar beroende på hur svår attacken är och hur stor del av tjocktarmen som är inflammerad.
Det vanligaste symtomet är diarré, med varierande grad av blod och slem i avföringen. Ju större del av tjocktarmen som är inflammerad, desto lösare är diarréerna.
Om det bara är ändtarmen eller nedre delen av tjocktarmen som är inflammerad, kan avföringen vara blodtillblandad men i övrigt se ut som vanligt.

Sjukdomen kommer ofta smygande med relativt milda mag-tarmbesvär under en period innan den bryter ut och blir akut.

I samband med sjukdomsattacker får en del problem med leder, framför allt i höft och rygg. Ledbesvär kan ibland vara första tecknet på att ett skov är på väg.


Denna info har jag hämtat från RMT:s hemsida.

Riksförbundet för mag och tarmsjuka

Temakväll i Umeå onsdagen den 18 maj

I samband med Svenska Gastrodagarna 2011 i Umeå – Sveriges största vetenskapliga kongress för gastroenterologi inbjudes allmänheten till temakväll om Crohns sjukdom och ulcerös kolit – idag och i framtiden.

Plats:Sagateatern, Kungsgatan 46, Umeå

 

Crohns sjukdom och ulcerös kolit är kroniska inflammatoriska tarmsjukdomar. God livskvalitet uppnås genom tidig diagnos och behandling samt stöd att klara sin vardag.

Föreläsning av Michael Eberhardson Läkare, Sektionen för Gastroenterologi och Hepatologi, Södersjukhuset, Stockholm.

Crohns sjukdom och ulcerös kolit – idag och i framtiden

Datum: Onsdag 18 maj
Tid: Kl.18.30-21.00
Plats: Sagateatern, Kungsgatan 46, Umeå

Paneldiskussion med tillfälle att ställa frågor. I panelen ingår några av Sveriges ledande gastroenterologer inom medicin och kirurgi.

Kvällen är kostnadsfri. Kaffe/te i pausen.

Anmälan senast 16 maj, via e-post till Riksförbundets kansli. eller tel: 08-642 42 00. Antalet platser är begränsat.

Vi hälsar alla intresserade välkomna!

Arrangörer: Riksförbundet för Mag-och tarmsjuka, Svensk Gastroenterologisk Förening, MSD, Abbott och Renapharma ViforHar anmält mig och ska dit. Har tidigare varit på en sån temakväll och det var intressant. Man behöver inte vara medlem och man behöver inte ha nån diagnos.

Fel låt vann!?

JO, fel låt vann. Nu kom ju Sverige trea och det var ju inte dumt. Slipper ju kvala nästa år. Fast hade nog valt en annan låt som vinnare för den var inte bäst den som vann. Men, men. Så är det ju varje år.

Eftersom jag somnade efter middagen och vaknade strax efter 21 så är jag inte så trött. Ska ta mig lite mer proviva mango och spela lite av mina spel på fb

höres

Esc final

Ja här sitter man som vanligt till finalen varje år. Finns en del ok låtar, men patriotisk som är så vill man ju att sverige ska vinna. Vare sig låten är bäst eller inte.

Gubben är iväg på fest ikväll, var tänkt jag skulle följa oxå men min mage tyckte inte det. Rätt soft att vara hemma =) Se schlager, data och dricka kaffe.

Fast piffar till min proviva mango lite :-PLite snällare för magen.....och god är den...prova

Skämmes

Ja jag borde fan skämmas. Uppdateringen på min blogg är ju under all kritik. Fast ibland känner jag att vad tusan ska jag skriva?? Tror inte ni är så intresserade av att man går ut med sopor eller diskar? Men det kanske ni är :-P

Idag lördag är det schalgerfinal och det krockar lite med fest. Så jag har inte bestämt hur jag ska göra än, lyxproblem kanske?

Nu lite bilder:


Ja det här roade jag mig med igår. Blir alltid stopp i avloppet. Oftast en massa hår. Tror vi alla ska börja ha rakade skallar. Praktiskt som tusan =)
Efter det jobbet tyckte jag att jag förtjänade lite bubbelvatten. Både att ligga i och i magen
Och den här lilla prinsen bor inte kvar hos mormor, men vi ses ibland ändå. Blivit ett litet busfrö och jag har som sagt inte så barnsäkrat hemma

Ja det var nog för det här inlägget tror jag. Funderar på att sno ihop en sallad. Marinerade lite kyckling och kastade in det i ugnen igår. Blir sallad på det =)

Brandos

Var inne och kollade lite på skor, bara så där för nöjes skull. Fanns en hel del fint, ni som känner mig vet att jag är en sucker för skor

Vilka tycker ni är snyggast? Jag kan inte välja jag :-P