Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Lite synd om mig idag....

Har bäddat ner mig i sängen och här stannar jag nog ett tag. Har ett skov i magen och den är inte alls glad. Fått kortison av läkaren, men det ligger på apoteket. Gubben får nog vara snäll att hämta det när han slutar.
Vet ju vad jag gör i helgen då, suck. Men pigg ska jag vara till på måndag, börjar nya kursen då.

Här kommer lite om Ulcerös Colit:

Ulcerös kolit är en vanlig inflammatorisk sjukdom som orsakar inflammationer och sår i tjock- och ändtarmen.

Ulcerös kolit kommer vanligen smygande i 20-30 årsåldern och beroende på hur stor del av tarmen som är inflammerad och hur kraftig inflammationen är blir symtomen olika. Vanliga symtom är återkommande perioder med blodiga och/eller slemblandade diarréer och magsmärtor. Smärtor långt ner till vänster i buken som går över efter tarmtömning är också vanligt.

Vid mera uttalad sjukdom kan feber, illamående, viktminskning, uttalad orkeslöshet och magsmärta förekomma. Ibland drabbas även andra delar av kroppen av inflammation. Vanligast är att man får problem med lederna, ögoninflammation eller hudförändringar.

Typiskt för ulcerös kolit är att perioder med besvär varvas med perioder då man mår bra (så kallade skov). Symtomen varierar beroende på hur kraftig inflammationen är, och hur stor del av tarmen som är angripen.

Det var bara lite allmänt.

Kram på er och ta hand om varandra

Stippe

Hej! Har under många år varit gift med en kvinna som led av kronisk tunntarmsinfl.Ingen dans på rosor det heller för någon av oss.Numer skilda.Det gick oxå i skov.Ena dagen var man underbar,den andra världens skit.Blev oerhört jobbigt med många hårda onödiga ord från bägge sidor.Hoppas att ni har det bättre iaf.Sköt om Er!!!

Skriv en kommentar